Kernel 2.6.25

Ja fa una setmana que en Linus va alliberar l’última versió del kernel de Linux. Tot seguit comento les noves funcionalitats que trobo més interessants.

Com ha anat passant, el kernel de Linux ha anat integrant funcionalitats implementades inicialment en el exec_shield de RedHat. Aquesta vegada li ha tocat a la randomització de la crida brk, i a la base de l’executable, deixant així una randomització total per a x86. En jack estarà content 😉

Aparició de la interfície i de la aplicació en espai d’usuari, que ens permet consultar quins processos estan patint latència, i quins processos en són els responsables. Més informació en la pàgina web del projecte http://latencytop.org/

En aquesta versió, s’ha afegit un estat més per els processos que estan a la cua dormint. Fins ara només podien estar «sleeping» o «sleeping uninterruptibly». A partir d’ara un procés podrà ser matat només en casos fatals.

Per últim anomenar l’alternativa al SELinux:  Smack. Sembla que no està previst que substitueixi SELinux ja que no ofereix les mateixes possibilitats, però per a molts entorns permetrà una complexitat més baixa.